Run. Mix. Burn!

Saturday 26 December 2015

Larian Solo Nasir Abas - Shah Alam ke Alor Star

Selasa | 22 Disember 2015
Guar Chempedak.

Teman Pak Nasir Abas habiskan larian di hari akhir di hadapan Balai Polis Guar Chempedak ke Stadium Darulaman, Alor Star sejauh 30km.

Bermula pada jam 8 pagi, berdua, kami berlari sepanjang laluan utama\lama Sg.Petani - Alor Star, ramai penduduk di sekitar laluan keluar memberi sokongan. Ditambah dengan bunyi hon kereta dan lori serta jeritan dan galakkan daripada penunggang motosikal.

Kita orang berhenti beberapa ketika sambil bergambar bersama peminat2 bola dan kanak2. Pada tengah hari, ada warung di Simpang Empat Kangkong bermurah hati menjamu kami makan tengah hari. Kemudian Fakhrul Rambo, Pokcik Api, Mohdkhalil Mohdkhusaire, Yunus dan Fauzi Nawawi turut serta berlari bersama.

Kami rehat seketika di sekitar Tandop untuk solat Zohor. Cikgu dan anak-anak sempat datang memberi sokongan moral di kala berlari dalam panas lit2.

Selesa solat Asar, kita orang bergerak ke Stadium Darulaman. Kali ni lebih ramai para peminat iringi larian solo Pak Nasir termasuk liputan secara langsung oleh DJ Faizal dari Kedah.FM

Nasir Abas Solo
Muka depan akhbar Sinar 23 Disember 2015.
Nasir Abas Solo
Sinar 23 Disember 2015, muka 38.
Nasir Abas Solo
Sekitar di Padang Lumat
Nasir Abas Solo
Cikgu sekeluarga memberi sokongan di tengah hari lit2
Nasir Abas Solo
Nasir Abas Solo
Bersama DJ Faizal dari Kedah.FM
Nasir Abas Solo
Nasir Abas Solo
Nasir Abas Solo
Bukan nak jeck@kompang sebab tauke dia jamu kenduri untuk makan tengah-hari, tapi gulai dia terangkat - penat2 berlari, aku tibai 3 pinggan. Nasi + gulai ni saja.
Nasir Abas Solo
Pelakon tambahan.. bersama Fauzi Nawawi
Nasir Abas Solo
Nasir Abas Solo
Hero2 yang pacing bersama

Labels: , ,

0 Comments:
Did You Enjoy this Post? Subscribe to Run.Mix.Burn!Post a Comment

<< Home