Run. Mix. Burn!

Tuesday 24 February 2015

Report: Taiping Run 2014

Date: 21 December 2014 | Sunday | 6:45am
Venue: Padang Esplanade, Taiping, Perak
Distance: 12km 1:01.32mins bersama Alauddin.

Racing yang tak dirancang. Berdekatan dengan rumah keluarga Cikgu. Secara tak langsung kitaorang balik ziarah atok dan opah mereka serta mertua di kampung Larut Tin Sambungan.

Awai pagi aku bermoto dengan Alauddin bertolak ke Taiping yang terletak cuma 4~5km saja. Singgah subuh di masjid India. Ada 2~3 orang peserta dok tunggu subuh bersama.

Taiping Run
..image from www.taipingrun.com

Sengaja aku tak mau amik tahu laluan lari sebelum tu, rupanya cukop terkujat :P Lepas naik-turun bukit doraemon, naik pulak ke taman perumahan Pengly dan Taman Lake View. Kitaorang di sajikan bukit sejauh 2km dengan darjah ketinggian... errr.. kereta ber-gear 2 layaknya.

Kemudian berlari menuju Taman Tasik melalui Jalan Muzium. Melepasi Padang Esplanade semula pada separuh jarak larian cukop membuat jiwa kacau. Sebab dok nampak finish line tapi terpaksa berlari lagi 6km menuju Taman Suria Permai.

Sambutan Taiping Run agak memberansangkan. Ramai peserta memenuhi laluan/jalan sekitar Taman Tasik. Aku terpaksa cilok kiri dan kanan mencari ruang hingga ke garisan penamat.

Taiping Run
Taiping Run
Kembali pacing bersama Alauddin

Kemudian berpatah balik mencari Alauddin risau, memandangkan ia merupakan jarak larian jauh bagi dia. Kitaorang pacing bersama pada 2km terakhir.

Taiping Run
Taiping Run
Taiping Run
Taiping Run

Di Padang Esplanade, Cikgu, Aishah, Ain dan atok setia menunggu bersama botoi ayeq.

Secara keseluruhan penganjuran larian yang teratur. Medal yang cantik dan terima kasih pada Alex Ong daripada BM Leopard atas sumbangan 2 bib di saat akhir serta camera-man SeanWorld

Taiping Run
Taiping Run
Taiping Run

Antara menu yang tak harus di lepaskan jika berkunjung ke Taiping - pasembor, cendol dan popiah.

Taiping Run 2014 Taiping Run 2014

Labels: ,

0 Comments:
Did You Enjoy this Post? Subscribe to Run.Mix.Burn!Post a Comment

<< Home